Klassikalised restoranid võitlevad püsimajäämise nimel

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna veinirestorani Dominic peasommeljee Imre Uussaare sõnul pole nad välismaalaste kõrval unustanud ära ka kodumaiseid kundesid, kellele restoran loodab eriti sügis-talvisel madalhooajal.
Tallinna veinirestorani Dominic peasommeljee Imre Uussaare sõnul pole nad välismaalaste kõrval unustanud ära ka kodumaiseid kundesid, kellele restoran loodab eriti sügis-talvisel madalhooajal. Foto: Jaanus Lensment

Eestis, eriti Tallinnas, luuakse järjest uusi trendikaid restorane, samal ajal kui klassikalised fine-dining-restoranid (st tippklassi omad) peavad ellujäämise nimel kõvasti vaeva nägema ja oma väärtusi ümber hindama.

Tallinna vanalinnas asuv Dominic on klassikaline prantsuspärane restoran, pakkudes pika ajalooga hoones valgete laudlinade taga hirvekarreed, lihaveise sisefileed hanemaksaga või vasikapõske. Restoran on pidevalt inimesi täis ja kolmapäevast laupäevani üldjuhul ette teatamata lauda ei saa.

Kuigi Dominici peasommeljee Imre Uussaare kinnitusel läheb neil väga hästi ja külastajatega pole mingit probleemi, on ka populaarne restoran napilt kasumis, kuna investeeringud ja jooksvad kulud on suured.

Seda, et tipprestoranid pole ratsionaalsed, on öelnud mitmed restoranipidajad. Nii pidi mullu sügisel uksed sulgema gurmeerestoran Egoist, mille omaniku Dimitri Demjanovi pika ajalooga restoran Gloria on samuti kahjumis. Sageli käib tipprestoranide tegevus vaid selle nimel, et mitte liiga sügavasse kahjumisse langeda ning jätkata ots otsaga kokku tulles kvaliteetse kokakunstiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles