Soome tarbijad ootavad odavat Putini-lõhet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõhe hind alaneb.
Lõhe hind alaneb. Foto: SCANPIX

Venemaal kehtestatud toiduainete sisseveokeeld puudutab ka Norras kasvatatavat lõhe, mistõttu võib Ukraina kriis tuua soomlaste toidulauale lisaks odavale juustule ja jogurtile ka senisest soodsama hinnaga lõhe.

Oslo börsil noteeritud lõhekasvatusfirma Grieg Seafood teatas meediale, et Venemaa impordikeeld suurendab lõhe pakkumist turul, mis omakorda tähendab hinnalangust, vahendas Ilta-Sanomat.

Grieg Seafoodi kinnitusel on siiski mõni aeg hiljem oodata olukorra ühtlustumist. See on tingitud tõsiasjast, et väljapoole sanktsioone jäävad maad suurendavad lõheeksporti Venemaale ja nii tekib Norra lõhe jaoks ruumi muudel turgudel.    

Grieg Seafoodi ennustusel toodab firma tänavu 67 500 tonni lõhet.

Esimesed Vene turgudele mõeldud toidukaubad ilmusid Soomes müügile eelmisel nädalal. Rahvas pani 50-protsendise allahindlusega ja venekeelsete siltidega Oltermanni juustule kohe nimeks Putini-juust. Inimesed jooksid tormi, sest kilose juustutüki eest küsiti näiteks Prismades 3,69 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles