Facebook hakkab kasutajaid sarkasmi eest hoiatama

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sibul.
Sibul. Foto: SCANPIX

Sotsiaalvõrgustikul Facebook on mure: kasutajad ei saa naljast aru.

Seetõttu katsetatakse koodi, mis varustaks naljalehtedele viitavaid lugusid märgisega [Satire], et lugejad neid tõe pähe ei võtaks ja ärevusse ei satuks, vahendab BBC. Eriti suur on probleem USA huumoriportaaliga Onion ja selle Suurbritannia vastega Daily Mash, mis kommenteerivad päevakajalisi uudiseid huumorivõtmes. Samas sarnaneb lugude ülesehitus nn päris uudisteportaalidele.

«Võtsime meetmed, sest tundub, et meie kasutajad vajavad selgemaid viiteid eristamaks naljauudiseid tõsisest sisust,» ütles Facebooki esindaja BBC-le. Seni pole veel otsustatud, millised naljaportaalid täpselt automaatselt satiirihoiatuse sildi külge saavad.

Tihti edastavad naljauudiseid tõe pähe ka soliidsed uudisteportaalid. Mullu refereeris Washington Post lugu selle kohta, et USA asepresidendikandidaat Sarah Palin liitub uudistekanaliga al-Jazeera. 2012. aastal trükkis üks Hiina ajaleht ära Onioni uudisloo, mille kohaselt Põhja Korea juht Kim Jong-un kuulutati seksikaimaks meheks planeedil. Palju pahameelt Facebooki kasutajate seas põhjustas hiljutine Onioni lugu, kus Fergusini linnas toimuvate rassirahutuste taustal anti näpunäiteid, kuidas olla «relvastamata mustanahaline nooruk».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles