Ministeerium: toetusmeetmed hoiavad ära ebanormaalsed hinnakõikumised

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuviljad. Illustratiivne foto.
Puuviljad. Illustratiivne foto. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Põllumajandusministeeriumi taimekasvatussaaduste büroo juhataja Erkki Milleri sõnul vähendab Euroopa Komisjoni puu- ja köögiviljasektorile loodud erakorraline toetusmeede ohtu Eesti turul ebanormaalseteks hinnakõikumisteks.

«Olemasoleva informatsiooni puhul saame öelda, et tegemist on puu- ja köögiviljasektoris ka varem kasutust leidnud värske puu- ja köögivilja turult tagasivõtmise või turule mittepanemise meetmega. Eesmärk on vältida suurt hinnalangust olukorras, kus pakkumine ületab ajutiselt oluliselt nõudlust, mille tulemuseks on ebanormaalselt madalad hinnad. Eestile on oluline, et eelnimetatud meetmed rakenduvad, mis vähendab ohtu ebanormaalseteks hinnakõikumisteks meie turul,» kommenteeris Miller.

«Toetusmeetme täpsed tingimused selguvad, kui Euroopa Komisjon on esitanud vastava delegeeritud õigusakti. See peaks juhtuma käesoleva nädala jooksul.»

Euroopa Komisjon kuulutas täna välja esimesed toetusmeetmed Venemaa kehtestatud vastusanktsioonidest kannatavatele Euroopa puu- ja köögiviljade kasvatajatele.

Sisuliselt toetatakse puu- ja köögiviljade turult äravõtmist alates tänasest kuni novembri lõpuni. Eesmärk on vältida turul suurt toodete üleküllust ja sellele järgnevat hinnalangust. Kokku eraldatakse ühenduse põllumajandussektori kriisireservist selleks 125 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles