Uuring: suur osa inimestest ei lülita end kunagi digitaalsest maailmast välja

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huawei Ascend Mate nutitelefon/tahvelarvuti ehk phablet
Huawei Ascend Mate nutitelefon/tahvelarvuti ehk phablet Foto: AFP / Scanpix

Uuringufirma CivicScience USAs läbi viidud uuringu järgi ei lülita 43 protsenti tarbijatest end digitaalsest maailmast kunagi välja.

Uuringu tulemustes tuli välja, et lisaks 43 protsendile küsitletutele, kes on pidevalt digiseadmetega hõivatud, veel 17 protsenti, kes suudavad end digitaalsest maailmast välja lülitada vaid mõned korrad aastas.

Seejuures vastasid kaks kolmandikku neist 43 protsendist positiivselt ka küsimusele, kas nad tunnevad end digiseadmetest sõltuvana.

Uuringu koostajate sõnul on üllatav see, et lausa 20 protsenti küsitletutest väidavad, et suudavad end igapäevaselt teadlikult nutitelefonidest, tahvel- ja sülearvutitest, e-lugeritest, teleritest ja audiomängijate kasutamisest loobuma panna ning end n-ö «analoogmaailma» lülitada.

Kõige raskem on nutiseadmetest hoidumine 18-24 aastastel, kellest lausa 53 protsenti ei lülita end kunagi digitaalsest maailmast välja, seejuures on neist noorematel (alla 18-aastastel) sama raske digitaalsest maailmast välja tulla, kui vanemal generatsioonil (55 aastat ja vanematel) – vastavateks näitajateks oli 24 ja 27 protsenti.

Kokku küsitleti juulis tehtud uuringus 8714 inimest, minimaalseks vanusepiiriks oli 13 aastat.

Pikemalt saab uuringu tulemustega tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles