Apple hakkab Hiina kasutajate andmeid hoidma Hiina serverites

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple hakkab Hiina kasutajate andmeid hoidma Hiina serverites.
Apple hakkab Hiina kasutajate andmeid hoidma Hiina serverites. Foto: SCANPIX

Apple hakkab teatud osa Hiina kasutajate andmeid hoiustama riigi mandriosas paiknevates serverites, kirjutab Reuters.

Seni on USA tehnoloogia- ja internetiettevõtted Hiina serverikeskustest hoidunud. Näiteks Google on tsensuurile ja privaatsusprobleemidele viidates keeldunud Hiinasse andmekeskusi rajamast.

Apple´i teatel loodetakse selle sammuga suurendada oma iCloudi pilveteenuse kiirust ja stabiilsust. Andmeid hakatakse hoiustama riigi suuruselt kolmanda telekomioperaatori China Telecomi pakutavates serverites.

Kuigi Apple kinnitab, et kogu serverites talletatav info on krüpteeritud ning China Telecomil puudub sellele igasugune ligipääs, on mõned analüütikud turvalisust silmas pidades kahtleval seisukohal.

«Kui nad tahavad Hiinas äri teha, peavad nad Hiina võimude nõudmistele alluma,» ütles Hiinale keskenduva meeediauuringutefirma Danwei.comi juht Jeremy Goldkorn.

«Samas, kui nad ei salvesta Hiina kasutajate andmeid Hiinas asuvates serverites, riskivad nad sellega, et võimud võivad nende äri riigis üldse peatada.»

Goldkorn lisas, et Hiinas ja USAs on võimudel sarnased õigused - valitsusel on võimalik kohtu loaga nõuda riigis asuvates andmekeskustes talletatud privaatsele infole ligipääsemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles