Maksuamet paneb palliklubid tööle

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ/Rock
TÜ/Rock Foto: Margus Ansu

Maksuamet survestas spordiklubisid, mille tulemusena on selle aasta esimese poolega stipendiaatide asemel töötajaid lisandunud keskmiselt 20%, jalgpalliklubides koguni 56%, kirjutab Äripäev.

Kui siiamaani on jalgpalliklubid saanud töötajatele vabalt stipendiume maksta, siis nüüd on maksuamet klubid luubi alla võtnud ja soovib näha ametlikke registreeritud töötajaid. Amet koostas uuringu, kus võrdles spordiklubide eelmise aasta esimest poolaastat 2014. aasta omaga ja nentis, et korv-, võrk- ja jalgpalliklubidele lisandus töötajaid 20%, sh kõrgliiga palliklubides veel enam, keskmiselt 40% ning jalgpalliklubides 56%. Võrkpalliklubides on maksuameti andmetel näha väikest langust.

Ka palgafond on maksuameti andmetel suurenenud 20%, kõrgliiga palliklubides 40% ning jalgpalliklubides 60%.

«12 aastat töötanud stipendiumide mudel lüüakse paari kuuga uppi, mingeid üleminekuperioode pole, kompensatsioonimehhanisme ka pole,» oli Tartu Rocki korvpallidivisjoni direktor Andres Ottender rahulolematu.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles