Prantsuse poliitik plaanib teemaparki Krimmis

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin (paremal) vestlemas Philippe de Villiers'ga nende kohtumisel Jaltas, Krimmi poolsaarel, käesoleva aasta 14. augustil.
Vene president Vladimir Putin (paremal) vestlemas Philippe de Villiers'ga nende kohtumisel Jaltas, Krimmi poolsaarel, käesoleva aasta 14. augustil. Foto: AFP

Prantsuse poliitik, eurosaadik ja investor Philippe de Villiers ning Ida-Ukraina mässulistega seotud Vene oligarh Konstantin Malofejev kavatsevad rajada Kremli poolt annekteeritud Krimmi teemapargi, mis kajastaks poolsaare Venemaaga seotud ajalugu.

«Meie projekt juhiks tähelepanu Krimmi ajaloole osana Venemaa pikast ajaloost,» vahendab Financial Times Villiers’ sõnu seoses plaanitud projektiga.

Krimmi võimude teatel on de Villiers, Malofejev ja Moskva poolt määratud Krimmi valitsusjuht Sergei Aksjonov sõlminud teemapargi osas vastastikuse mõistmise memorandumi.

Vastavalt memorandumile investeeriksid Villiers’ firma Puy du Fou International ja Malofejev teemaparki vähemalt 4 miljardit rubla (110 miljonit dollarit).

Nii Malofejev kui Aksjonov on Euroopa Liidu mustas nimekirjas kui isikud, kes aitasid Moskval Krimmi annekteerida.

Oma pressiteates toonitab Villiers, et «Euroopa tulevikku ei kirjutata Ameerika kontinendil. Seda kirjutatakse Euroopa kontinendil. Euroopal ei ole tulevikku ilma Venemaata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles