Miks palgata kogemuseta töötaja?

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi kogemusteta töötaja palkamine on riskantne, panustab ta töösse tõenäoliselt rohkem kui pika kogemusega töötaja.
Kuigi kogemusteta töötaja palkamine on riskantne, panustab ta töösse tõenäoliselt rohkem kui pika kogemusega töötaja. Foto: Panther Media/Scanpix

Äsjastel koolilõpetanutel ja töötajatel, kes soovivad tegevusala vahetada, on sageli keeruline uuele ametile asuda, kuna neil pole vajalikku töökogemust.

BBC kirjutab, et mõnel juhul võib kogemuste puudumine töötajatele hoopis kasuks tulla. Ask.com-i turundusjuht Robbie Waeschenfelder ütles, et ülemused valivad tavaliselt intuitiivselt suurema töökogemusega kandidaate, kes on teinud sama tööd suurepäraselt teistele ettevõtetele või konkurentidele. Waeschenfelderi sõnul ei pruugi sellised töötajad aga olla kuigi motiveeritud tööd hästi tegema, sest see on nende jaoks juba tuttav ja igav.

Erialase töökogemuseta kandidaadid panustavad turundusjuhi hinnangul aga rohkem, andes endas 150 protsenti ja õppides ära töö iga detaili, olgu siis soovist muljet avaldada või hirmust läbikukkumise ees. On küll oht, et nad upuvad uutesse kohustusse, kuid seda saab vältida põhjaliku juhendamise ja abistamisega.

Spencer Stuarti vanemdirektor James Citrin ütles, et tööandjad kaaluvad töötajate palkamisel üldjuhul kaht tegurit: kandidaadi potentsiaalset väärtust ettevõtte jaoks ja tema varasemat töökogemust valdkonnas, mis on töö puhul keskne.

Töötaja saab Citrini sõnul kaalukaussi soovitud suunas kallutada, käies temaatilistel koolitustel, olles valmis alustama täiesti põhjast ning mõeldes, kuidas on võimalik enda vaba ajaga kaubelda potentsiaalselt tööandjalt välja erinevaid võimalusi juba praegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles