Ettevõtja tee – sõit Ameerika mägedel?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtlusteater Pärnus.
Ettevõtlusteater Pärnus. Foto: Jaanus Lekk

Ettevõtlusteater on uudne, muutuvat keskkonda arvestav ja noortele sobiv ettevõtlikkuse ja ettevõtluse õpetamise metoodika.

Ettevõtlusteater on mittetulundusühing, mille tegevuse eesmärk on suunata noori mõistma ettevõtjaks olemist ja ettevõtlusmaailma, arusaama, et igale mõõnale järgneb tõus ja tõusule taas langus. «Meie etendusseminaridel jagavad tuntud ettevõtjad oma õnnestumisi ja selgitavad, mis on nende edusammude taga,» selgitasid Ettevõtlusteatri tegevjuht Piret Põld ja metoodik Diana Tandru.

Rakvere reaalgümnaasiumi näitetrupp alustas Ettevõtlusteatrit pilootprojektiga, kus mängiti ette tehnoloogiaettevõte aktsiaseltsi  Yoga areng. Kõik lavastused valmivad meeskonnatööna ja metoodika on väljatöötanud Rakvere ametikool koos partneritega.

Järgnes 2010 aasta Ajujahi võitja Click & Grow  sünniloo etendus. «Tuleb tunnistada, et ka mina õppisin selle etenduse käigus mitmeid asju – põhitõdesid ja põhikomistuskohti sai meelde tuletatud,» tunnistas Click & Grow asutaja Mattias Lepp.

Üle kümne aasta juhtimiskoolitustel teatri vahendeid kasutanud Heiti Pakk rõhutas, et ettevõtlusteatri metoodika võimaldab väga erinevate ainete lõimimist ja põhimõtteliselt kõigi ainete õpetamist läbi mängulise lähenemise.  Heiti Paki sõnade kohaselt räägib teater alati mingit lugu läbi tegevuse ja rollide. Tema arvates on ettevõtlusteater fun ning ta viskas õhku mõtte, et mine tea, kes seal enam õpib, kas vaataja või tegija.

Ettevõtlusteatri tegemistega saab tutvuda homme Paides toimuval Arvamusfestivalil. Kell 13.00-14.30 astub ettevõtluslavale Ettevõtlusteater arutlemaks teemal  «Ettevõtja tee - sõit Ameerika mägedel?». Arutelu teema on valitud sellejärgi, et ettevõtluses vahelduvad kergemad ja raskemad perioodid, selgitas Põld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles