Ligi: ärge hädaldage Venemaa liidrite rõõmuks

Andres Reimer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi
Rahandusminister Jürgen Ligi Foto: Andres Haabu

Rahandusminister Jürgen Ligi kutsub Venemaa poolt lääne toidule kehtestatud embargot mitte üle dramatiseerima.

«Seda teemat ei tohi üle dramatiseerida, sest sanktsioneeritud Vene liidrid ainult seda tahavadki, et Euroopa hädaldaks,» ütles Ligi. «Vene rahvas tunneks enda märksa suuremate kannatuste pärast aga uhkust.»

Vastates põllumajandusminister Ivari Padari eilsest sõnavõtust inspireeritud küsimusele, milliseks ta hindab võimalust, et Eesti valitsus peab eelarve või reservide abil asuma embargo mõjusid siluma, vastas Ligi, et  arutusel on Euroopa lahendused ning turuotsingud mujalt.

«Põllumajandusminister rääkis negatiivsest lisaeelarves selles mõttes, et riik tunneb  kaubandussõja kahjusid koos tootjatega ja jääb ka ise sellest vaesemaks, mitte ei saa rikkamaks,» selgitas rahandusminister. «Puudutatud saavad kõik, mitte ainult need, kes on võtnud Venesse ekspordi riske või kannavad neid kaudsemalt, Euroopa turu küllastumise tõttu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles