Kalev hakkab valmistama Panda šokolaade

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Panda šokolaad.
Panda šokolaad. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Kalev peab Soome sõsarettevõttega läbirääkimisi, mille eesmärgiks on tuua osade Panda kaubamärgiga toodete tootmine Soomest üle Eestisse.

«Teema osade Panda šokolaaditoodete tootmise ületoomisest Kalevisse on veel väga värske – läbirääkimised sõsarettevõttega Soomes alles käivad,»  tunnistas Kalevi tegevdirektor Kaido Kaare.

Seetõttu ei ole täna veel lõplikult teada, milliseid konkreetseid tooteid Kalev tootma hakkab, millal see täpselt juhtub ja kui palju täiendavat tööjõudu Kalev vajab. «Kindlasti saavad need olema šokolaaditooted ja mitte lagritsatooted, mille osas on Panda Soomes juhtival kohal,» tõdes Kaare.

Kalev ja Panda on mõlemad Orkla grupi ettevõtted. Kalevis on viimasel paaril aastal investeeritud kokku ligi 6,3 miljonit eurot kaasaegsetesse šokolaadivalmistamise seadmetesse. «Seega on meil olemas kõik vajalik maailmatasemel šokolaadi tootmiseks,» täpsustas Kaare, kes lisas, et Kalevil on tootmisvõimsust piisavalt.

Kalev ja Panda asuvad geograafiliselt suhteliselt lähestikku, mistõttu ei pea omanikfirma otstarbekaks mõlemasse tehasesse analoogseid seadmeid hankida. Nii on Kalevil olemas kõik eeldused sõsarettevõttele kvaliteetsete šokolaaditoodete tootmisel. «See ilmselt saigi määravaks selle otsuse puhul,» leidis Kaare.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles