Võileivafirma Subway maksis palka väljamõeldud töötajatele

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Subway kaasasutaja Fred DeLuca.
Subway kaasasutaja Fred DeLuca. Foto: SCANPIX

Võileibu müüv rahvusvaheline kiirtoidurestoranide kett Subway palkas USAs endise töötaja väitel fiktsionaalset personali, et vältida ületundide eest maksmist, kirjutab Huffington Post.

Erwin Zambrano Moya väidab kiirtoidurestorani vastu esitatud hagis, et ettevõte ei maksnud talle ületundide eest teenitud palka.

Seaduse järgi pidi ettevõte Moyale ületundide eest maksma tavapärasest poole suuremat tasu. Moya ütles, et ta töötas keskmiselt 70 tundi nädalas, kuid ettevõte maksis talle mitme palgatšeki abil tavapärast palka.

Selleks, et Moya suuremat töötundide arvu peita, maksis ettevõte osa tasust töötaja enda nimele ja osa tasust väljamõeldud töötaja nimele, mis oli tavaliselt Ever Ventura. Mõnikord maksis ettevõte osa palgast teise Subway restorani kaudu, et oma tegevust veelgi enam varjata.

Lisaks väidab Moya, et ettevõte maksis talle 7,25 dollarit tunnis, kuigi Washintonis kehtestatud miinimumpalk on 8,25 dollarit tunnis. Töötaja sõnul ei saanud ta üldse raha viimase 45 töötatud tunni eest enne ettevõttest lahkumist.

Ettevõte pole teemat kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles