Nordecon peab tütarfirma osanikule maksma üle 600 000 euro

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordecon Pärnus muuseumi aita ehitamas
Nordecon Pärnus muuseumi aita ehitamas Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Riigikohtu eilse määrusega jõustus kohtulahend, millega kohtud ei tunnistanud Aivar Noormetsa hagi alusel Nordecon AS-i suhtes tehtud Harju Maakohtu 31. oktoobri 2012 kohtuotsuse ja Tallinna Ringkonnakohtu 25. veebruari 2013 kohtuotsuse sundtäitmist lubamatuks, teatas ettevõte börsile.

Nordecon AS-il tuleb Riigikohtu määruse tagajärjel tasuda kohtuotsuse alusel Aivar Noormetsale 538 519,55 eurot ja viivis summas 94 986 eurot. Nordecon AS teatas, et täidab kohtuotsuse.

Üle 600 000-eurone nõue tekkis ühe osaluse müügilepingu tõttu, mis sõlmiti Nordeconi ja selle tütarfirma Euroconi väikeosaniku Noormetsa vahel enne majanduskriisi algust, kirjutas mullu Äripäev.

Lepingu järgi oli Noormetsal õigus pärast 2009. aasta majandustulemuste selgumist nõuda oma 5,66-protsendilise osaluse väljaostmist vähemalt 8,43 miljoni krooniga. Tol hetkel oli see summa umbes pool aktsiate väärtusest ja sai lepingusse kirjutatud juhuks, kui ettevõte peaks vahepeal väärtust kaotama või pankrotti minema, selgitas Noormets.

2009. aasta majandusaasta tulemused Ukrainas olid ehmatavad. Majanduskriisi tõttu ehitusturg praktiliselt seiskus ning aina kehvemate majandusnäitajatega ettevõte jäi 2010. aastaks 4,6 miljoni krooniga kahjumisse.

Nordecon aga jättis toona Noormetsale 8,5 miljonit krooni osaluse eest maksmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles