Nord Stream sai loa teha Eesti majandusvööndis keskkonnaseiret

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nord Streami gaasijuhtme ehitusel vajaminevad torud Rootsis Karlskrona sadamas.
Nord Streami gaasijuhtme ehitusel vajaminevad torud Rootsis Karlskrona sadamas. Foto: SCANPIX

Välisministeerium rahuldas Nord Streami taotluse ja andis ettevõttele loa korraldada gaasijuhtme ehituse ajal Eesti majandusvööndis piiriülest keskkonnaseiret.

Välisministeeriumi pressiesindaja ütles BNSile, et ministeerium sai Nord Streami taotlusele, mis puudutas Nord Streami trassiehitusest tulenevate võimalike mõjude keskkonnaseiret, valdkonnaga tegelevatelt Eesti ministeeriumitelt ja teistelt riigiasutustelt nõusoleku ning väljastas ettevõttele seireloa. «Samas seadis Eesti seireks Eesti majandusvööndis eraldi tingimused, mis puudutavad näiteks Eesti ekspertide osalemist seirel,» lausus ta.

Pressiesindaja sõnul on gaasitrassi ehitusel keskkonnakaitseline aspekt äärmiselt oluline ning ka kõik ministeeriumid ja teised riigiasutused, kellega seireluba kooskõlastati, pidasid keskkonnaseiret tähtsaks. «Seire tingimus on, et trassi ehitusega seotud keskkonna-alast mereseiret Eesti majandusvööndis teostatakse Eestiga kooskõlastatud vaatluspunktides meie mereteadlaste osalusel ning ka kõik uurimistulemused esitatakse Eestile tutvumiseks,» ütles ta.

Nord Stream esitas välisministeeriumile keskkonnaseire korraldamiseks ametliku taotluse 15. märtsil. Eestil oli taotluse menetlemiseks aega neli kuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles