KV.EE: kinnisvarapetturid tegutsevad leidlikult

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne korteri eest maksmist tuleb kindlasti sõlmida üürileping ja see põhjalikult läbi lugeda.
Enne korteri eest maksmist tuleb kindlasti sõlmida üürileping ja see põhjalikult läbi lugeda. Foto: Panther Media/Scanpix

Kinnisvaraportaali KV.EE juhatuse liige Tarvo Teslon ütles, et kinnisvarapettuseid on Eestis pigem vähe ja enamasti esinevad need tasuta kuulutusteportaalides.

Tesloni sõnul on kinnisvarapettuseid tulnud KV.EEs 15 aasta jooksul ette mõnel korral. Viimasel paaril aastal pole ettevõte klientidelt kaebuseid saanud.

Kinnisvaraportaali juht meenutas, et kaks-kolm aastat tagasi oli KV.EEs soodsa hinnaga üürikuulutus, mille juures oli tasuline telefon. «Inimestega räägiti kenasti vastu ja kirjeldati pikalt ja laialt korteri seisukoda. Korteri vaatamiseni siiski ei jõutud,» ütles ta. Kohe, kui kinnisvaraportaal pettuse avastas, võtsid nad kuulutuse maha ja andsid info edasi politseile.

KV.EEs kuulutuse avaldamiseks tuleb teha ülekanne ja sellega jääb üürileandjast jälg maha. Teslon tõdes, et petturid on aga leidlikud igal pool ja nii lasevad nad näiteks kuulutuse avaldamisel maksta kolmandatel inimestel.

KV.EE soovitab oma kodulehe blogis inimestel enne kinnisvara eest maksmist kindlasti kohale minna ja korter üle vaadata – kui seda ei saa teha ise, siis tuleks paluda mõnd tuttavat, et ta külastaks kohta kliendi asemel.

Alati tuleb kontrollida korterit välja üüriva inimese tausta: kas ta on korteri omanik ja kas tal on tegevuseks olemas volitus. Korteri omaniku kindlakstegemiseks saab vormistada tasuta päringu aadressil kinnistusraamat.rik.ee/detailparing/avaleht.

Raha maksmise puhul tuleb kindlasti sõlmida kohe üürileping, mis tuleb hoolikalt läbi lugeda, et muuhulgas veenduda, kas lepingus märgitud isik ja raha vastu võttev inimene on üks ja seesama.

Kui üürileandja põikleb korteri näitamisest kõrvale, ei soovi end tuvastada või esineb muid probleeme, tuleks pöörduda politseisse ja anda edasi oma tähelepanekud, kirjutab KV.EE blogi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles