Pentus-Rosimannus seostab Karilaiu süüdistusi lähenevate valimistega

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus-Rosimannus
Keit Pentus-Rosimannus Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Keskkonnaminister ja Reformierakonna aseesimees Keit Pentus-Rosimannus leiab keskerakondlase Jaanus Karilaiu süüdistusi kommenteerides, et lähenevad riigikogu valimised on muutnud opositsioonilise Keskerakonna närviliseks.

«Tundub, et lähenevad valimised on Keskerakonda närviliseks muutnud, kui sellist poliitilist jampsi toodetakse,» ütles Pentus-Rosimannus Postimehele, kommenteerides Keskerakonna juhatusse kuuluva Karilaiu süüdistusi, justkui oleks Autorollo kontole liigutatud suuri summasid riigi raha.

Pentus-Rosimannuse sõnul on Keskerakond olnud temavastase ristiretke pikaajaline taustatoetaja, kuid nüüd on lõplikult loobutud seda varjamast. «Järjekordne katse mind mustata näitab, et ju ma siis segan nende tulevikuplaane sedavõrd palju. Mu meelest võib Savisaar selliste trikkidega sipelda palju tahab - Venemaa agressiivse poliitika avaliku toetajana on tal eesootavatel valimistel keeruline seis,» ütles keskkonnaminister.

Keskerakonna juhatusse ja erakondade rahastamise järelevalve komisjoni kuuluv Haapsalu volikogu esimees Jaanus Karilaid teatas täna erakonna pressiesindaja vahendusel, et pöördus Pentus-Rosimannuse ja tema abikaasa suhtes kriminaalmenetluse alustamiseks riigiprokuratuuri poole.

Karilaiu väitel on põhjuseks suure rahasumma ehk vähemalt 500 000 krooni liikumine Keskkonnainvesteeringute Keskuse ja Pakendiringluse kaudu Autorollo kontole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles