New York Times: vene kräkkerid varastasid 1,2 miljardit kasutajatunnust ja salasõna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New York Times: vene kräkkerid varastasid 1,2 miljardit kasutajatunnust ja salasõna
New York Times: vene kräkkerid varastasid 1,2 miljardit kasutajatunnust ja salasõna Foto: SCANPIX

USA väljaande New York Times andmetel on vene kräkkerite grupeering varastanud 1,2 miljardit kasutajatunnust ja salasõna.

Väljaande andmetel on tegemist seni suurima sellise vargusega.

Selle jälile jõudis USAs Milwaukees tegutsev intrenetiturbefirma Hold Security, kelle andmetel said vene kräkkerid andmed 420 000 leheküljelt, kaasa arvatud mitmete rahvusvaheliste suurfirmade lehekülgedelt.

Väljaande teatel tegutseb kräkkerite grupeering Lõuna-Venemaa ühes väikelinnas ning grupeeringusse kuulub kümmekond isikut, kes on umbes 20. eluaastates.

Hold Security ei paljastanud firmasid ega eraisikuid, kelle andmed sattusid valedesse kätesse.

«Vene kräkkerite sihtmärgiks ei olnud ainult USA firmade leheküljed, vaid väga paljude firmade ja eraisikute leheküljed kogu maailmas. Enamik neist lehekülgedest olid kergelt rünnatavad,» selgitas Hold Security asutaja Alex Holden.

New York Times palus Hold Securityga mitte seotud internetiturbe asjatundjat analüüsida varastatud andmeid. Tema sõnul on tegemist laiaulatusliku andmevargusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles