Geenitestid tõid aastaga 14 miljonit

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asper Biotechi laborant Piret Põiklik eraldas Tartu Postimehe külaskäigu ajal geenitesti tarbeks DNAd põsekaape proovidest, mis olid saadetud postiga Itaaliast.
Asper Biotechi laborant Piret Põiklik eraldas Tartu Postimehe külaskäigu ajal geenitesti tarbeks DNAd põsekaape proovidest, mis olid saadetud postiga Itaaliast. Foto: Sille Annuk

Biotehnoloogiaettevõte Asper Biotech tegi möödunud aastal majandussurutisest hoolimata rekordarv geeniproove ning teenis nendega üle 14 miljoni krooni.

Märkimisväärne on, et 2008. aastal oli geenitestide käive 13,6 miljonit krooni ning mullu juba miljoni võrra suurem. Kokku oli firma käive 17 miljonit krooni, millest kasum moodustas natuke alla 1,2 miljoni krooni.

Kokku teenindas Asper 2009. aastal ligi 400 klienti kümnetest erinevatest riikidest. Käibest 90 protsenti moodustab eksport.

Praeguseks ning järgmiseks aastaks on ettevõtte juhtkonnal muljetavaldav eesmärk: suurendada teenuste mahtu kaks korda ning sealjuures kasvatada märkimisväärselt ka kasumit.

Asper Biotech asutati 1999. aastal. Selle omanikeks on läbi erinevate firmade kütuseäri Olerexi omanikud Antti Moppel ja Andres Linnas ning läbi haldusfirmade Andres Metspalu ning Alo Merilo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles