Lisareisid elavdasid saarte ja mandri vahelist liiklust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa ja Hiiumaa ning mandri vahel sõidab Väinamere Liinid, kes rendib laevu Olav Miilile kuuluvatelt firmadelt. Pildil Kuivastu sadam.
Saaremaa ja Hiiumaa ning mandri vahel sõidab Väinamere Liinid, kes rendib laevu Olav Miilile kuuluvatelt firmadelt. Pildil Kuivastu sadam. Foto: Küllike Rooväli

Väinamere Liinid teenindas Kuivastu-Virtsu, Heltermaa-Rohuküla ja Triigi-Sõru liinidel juulis kokku 357 632 reisijat ning 130 673 sõidukit. Ettevõte teostas juulikuu jooksul Rohuküla Heltermaa liinil 47 ja Virtsu Kuivastu liinil 18 lisareisi.

Väinamere Liinide juhataja Urmas Treieli sõnul oli graafikute täiendamine lisareiside näol hädavajalik, et vältida suuri järjekordi. «Nii Saaremaal kui Hiiumaal toimus juulikuu jooksul hulgaliselt suurepäraseid üritusi, mis tõid Lääne-Eesti saartele tuhandeid külalisi. Väinamere Liinide poolt tahaks eraldi tunnustada kõiki ürituste korraldajaid. Lisareiside teema jääb aktuaalseks veel mitmeks kuuks, sest on ilmselge, et tänased graafikud ei vasta tegelikule nõudlusele,» sõnas Treiel. Väinamere Liinid teostavad lisareise kooskõlas Saare- ja Hiiu Maavalitsusega.

Muhumaa ja mandri vahel sõitis juulis 250 260 reisijat ja 91 121 sõidukit, Hiiumaa ja mandri vahelisel liinil 95 385 reisijat ja 35 006 sõidukit ning saari omavahel ühendaval Triigi-Sõru liinil 11 987 reisijat ja 4 546 sõidukit. Kõige suuremat kasvu oli juulikuus näha Rohuküla-Heltermaa liinil, kus sõidukite arv võrreldes möödunud aastaga kasvas 3 protsenti ning võrreldes 2012. aastaga 10 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles