Tartu ühiselamute hindu tõsteti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tartu üliõpilasküla ühiselamu aadressil Narva mnt. 27.
Pildil Tartu üliõpilasküla ühiselamu aadressil Narva mnt. 27. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu Ülikooli tudengid peavad ühiselamu  eest välja käima rohkem kui seda eelmisel aastal, kuid teiste kõrgkoolide tudengid hinnatõusu kartma ei pea.

MTÜ Tartu Üliõpilasküla majutusjuht Janika Hango sõnul hakkas juulist kehtima uus hinnakiri, mis tõi kaasa hindade muutuse.

«Hindu tõsteti erinevalt - ühes samas majas võis mõne toatüübi hinnatõus olla 3 protsenti, teisel toatüübil 10 protsenti. Ühtlustati ka Tiigi 14 hinnad teiste samaväärsete pindadega,» selgitas Hango.

Hango toob välja asjaolu, et viimane hindade korrigeerimine oli 2008 aastal, kui hinnad tõusid 15 protsenti. «Tol hetkel kinnitatud hinnad on kehtinud 6 aastat.» Tarbijahinnaindeksi muutus 2014 aasta märtsis võrreldes 2008 aasta juuliga on 14,6 protsenti.

Samuti töötasu alammäära on viimase paari aastaga tõstetud umbes 20 protsenti, teadis öelda Hango, kes lisas, et järgmise aasta algusest tõuseb see veel umbes 10 protsenti. Poolte üliõpilasküla töötajate töötasusid mõjutab otseselt töötasu alammäära tõus.

Hinnatõusu viimaseks põhjuseks tõi Hango, et vajadus teha üliõpilaselamutesse investeeringuid järjest suureneb, kuna majade renoveerimisest on möödas 10 ja enam aastat.

Tallinna Ülikooli ühiselamuid koondav MTÜ Dormitorium ei ole viimasel aastal üliõpilaselamute majutushindasid tõstnud ja ei plaani seda teha ka lähitulevikus.

TTÜ Üliõpilasküla, mis haldab nii Tehnika Ülikooli kui ka Tehnika Kõrgkooli ühiselamuid, ei ole Mustamäe linnaku üliõpilaselamutes 2014 aasta jooksul hindu tõstnud. «Käesoleval hetkel on valdavas osas majutuse hind samal tasemel, mis aastal 2009,» selgitas turundus- ja kommunikatsioonispetsialist Helen Türkson.  Samuti lisas ta, et 2014-2015 majutusaastal tudengid hinnatõusuga arvestama ei pea. Kohatasu tüüptoas jääb sõltuvalt majast vahemikku 48 – 80 eurot.

Samuti ei plaani tõsta ühiselamu hindu Tartu Tervishoiu Kõrgkool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles