Läti pelmeenitehase pankrot toob Eestisse lisatööd

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Teiss

Läti kohus kuulutas välja Eesti firmale Uvic AS kuuluva Daugavpilsi lihakombinaadi pankroti, kuna leidis, et tehase saneerimiskava ei ole võimalik täita.

Hoolimata sellest, et kaks aastat väldanud saneerimise ajal suudeti 13 miljoni kroonine miinus nullini viia ja väiksemad võlausaldajad olid valmis saama oma raha tagasi pikema aja jooksul, otsustas Läti kohus kreeditori Krajbanga survel välja kuulutada Daugavpilsi lihakombinaadi pankroti, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kombinaadi pankrot tähendab aga ühtlasi seda, et kui seni läks toodang Euroopasse ja Venemaale peamiselt Läti tehasest, siis nüüd tuuakse põhitootmine üle Eestisse.

Versioone kombinaadi põhjakäigust on mitmeid: näiteks kirjutab Läti meedia, et veterinaaramet avastas toorainest baktereid, kuid kombinaadi omanikfirma Uvic AS kinnitab, et nende tehnoloogia vastas kõikidele normidele ning seesugust rikkumist pole olnud.

Läti meedia aga on vihjanud, et Uvicust püüdis lahti saada konkurent, kes kombinaati endale ihkas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles