Microsoft andis Samsungi USAs kohtusse

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsoft.
Microsoft. Foto: Reuters/ScanPix

Microsoft andis Lõuna-Korea konkurendi New Yorgis kohtusse, kuna Samsung keeldus eelmisel aastal maksma Androidi operatsioonisüsteemiga seotud patentide litsentsitasusid, kirjutab Reuters.

Nimelt on kõik suuremad mobiiltelefonitootjad pidanud Microsoftile juba viimased kolm aastat maksma iga müüdud Androidi telefoni pealt teatud litsentsitasu, kuna maailma suurima tarkvaraettevõtte käes on umbes 200 patenti, mis on seotud Androidi riist- ja tarkvaraliste lahendustega.

Seni on kõik ettevõtted neid tasusid ka kohtuteed vältida soovides ka maksnud, kuid Samsung otsustas eelmise aasta sügisel, kui Microsoft teatas Nokia mobiiliüksuse ostmisest, patenditasu maksmisest loobuda, kuna leidis, et tehinguga rikutakse kahe ettevõtte vahelist litsentsitasude lepingut.

Hiljem Lõuna-Korea ettevõte mõtles siiski ümber ning jätkas Microsoftile vastavate tasude maksmisega, kuid tarkvaraettevõte, mis korraks ka ise katsetas Androidi telefonide turul, nõuab nende hilinemise eest nutitelefonide maailmaturu liidrilt lisaks veel kopsakaid intresse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles