Apple blokeerib uue iPhone’i kriitikat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone.
iPhone. Foto: SCANPIX.

Apple blokeeris oma klienditoe lehel lingid maineka tarbijaväljaande Consumer Reportsi negatiivsele hinnangule, mis võib aga anda veelgi suurema tagasilöögi.

Consumer Reports kirjutas eile, et iPhone 4 alumise vasaku nurga puudutamine võib signaali oluliselt nõrgestada ning kõned katkestada.

Apple kustutas viited kriitikale mitmetes internetis algatatud diskussioonides, mistõttu VentureBeat ja investorite blogid Apple’it foorumite tsenseerimises süüdistasid.

Apple keeldus foorumite küsimust kommenteerimast. Firma on ka varasemalt teistel teemadel kriitilisi sissekandeid kõrvaldanud.

Debatti Apple’i poolt kehtestatud «piirangud»  loomulikult ei peatanud – isegi mitte nende oma saitidel.

«Kui nad kiiremas korras lahendust ei leia, viin ma enda oma tagasi,» kirjutas kauaaegne Apple’i klient  Philadelphiast.

Apple’i aktsiad langesid keskpäevaks 3 protsendi võrra 250 dollari peale.

Enamike Wall Streeti analüütikute sõnutsi ei tohiks antenniprobleem iPhone 4 müügile siiski tõsist kahju tekitada. «Meie kogemus näitab, et sellised vead puhutakse tavaliselt liiga suureks,» ütles Barclaysi analüütik Ben Reitzes. «Me ei usu, et müügitempo seetõttu oluliselt aeglustuks.»

Apple müüs iPhone 4 esimese kolme päevaga rekordilised 1,7 miljonit tükki. Ülejäänud omaduste poolest jagus Consumer Reportsil telefoni kohta vaid kiidusõnu ning tegelikult andis ta sellele viimase aja kõrgeima reitingu.

Apple väidab, et igal telefonil on kohti, mida kõne ajal ei ole soovitav katsuda, ning soovitas vältida kõne ajal nimetatud nurga puutumist – või siis osta telefoni jaoks kummist ääris.

Samas on iPhone 4 uudse disainiga. «Tõsi on see, et antennid on nüüd väljaspool,» ütles Kaufman Brosi analüütik Shaw Wu. Ta hoiatas, et kui probleem suure kella külge läheb, võib see müügiprognoose siiski mõjutada.

Apple valas varasemalt ise õli tulle, kuna eitas leviprobleeme täielikult.

Nende esialgne slegitus oli, et tegemist oli tarkvaraveaga, mistõttu telefon kuvas levi kohta vale arvu «pulgakesi». Apple lubas, et paikab tarkvara ära.

Selle selgituse lükkaski Consumer Reports esmaspäeval ümber ning nõudis, et Apple tagaks permanentse ja tasuta lahenduse. «Enne, kui antenn korras, me iPhone 4 osta ei soovita,» teatas ajakiri.

Copyright The Financial Times Limited 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles