SignWise: üleeuroopaline e-allkiri juba toimib

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Signwise pakub rahvusvahelist digiallkirjastamise võimalust ettevõtetele.
Signwise pakub rahvusvahelist digiallkirjastamise võimalust ettevõtetele. Foto: Ekraanitõmmis

Eelmisel nädalal kiideti heaks määrus eIDAS, mis ühtlustab EL-is arusaama elektroonilisest identiteedist ja digiallkirjast. Eesti idufirma SignWise on juba mitu sammu ees eIDAS’st, ütles SignWise-i turunduskommunikatsiooni juht Dea Martinjonis.

SignWise on esimene pilveteenus Euroopa Liidus, mis põhineb riiklikult väljastatud või tunnustatud elektroonilistel identiteetidel. Eesti kasvuettevõtte SignWise  tegevusalaks on piiriülene elektrooniline allkirjastamine, kasutajate autentimine ja allkirjade valideerimine.

Nimelt SignWise-i teenust saavad juba täna, ning ilma tarkvara alla laadimata, sest tegemist on pilveteenusega, nii siseriiklikult kui piiriüleselt kasutada Eesti, Läti, Leedu, Soome, Šveitsi ja Aserbaidžaani elektrooniliste identiteetide omanikud. Riike lisandub sel aastal veelgi, ütles Martinjonis.

«See tähendab, et just Eesti oma iduettevõte on Euroopas ainus, kes suudab täna pakkuda mitme Euroopa riigiga piiriülest elektroonilist allkirjastamist,» selgitas Martinjonis.

SignWise-i  tegevjuhi Tiit Anmann hinnangul on tegemist väga olulise sündmusega Euroopa ühisturu jaoks ja loomulikult ka SignWise-i enda jaoks. «eIDAS-i heaks kiitmine toetab meie teenuste arengut ja laialdasemat kasutuselevõttu kogu Euroopas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles