Eesti krooni kaitsjad peavad 13. juulit leinapäevaks

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

End Eesti krooni kaitsjaks nimetav MTÜ Teabekeskus Oma Riik leiab, et 13. juuli kui krooni mahamüümise päev teeb sellest leinapäeva.


MTÜ teatel alustasid krooni kaitsjad täna välikampaaniat kampaaniasärkide ja lendlehtede levitamisega.

Kampaaniasärke tekstiga «Ma armastan Koidulat!» ja «Ma armastan Jakobsoni!»levitatakse avalikel üritustel, särgipoodides ja interneti kaudu. Krooni kaitsjad levitavad sel suvel avalikel üritustel ning otsepostitusega lendlehti ja selgitavad rahvuslikust valuutast loobumise kahjulikkust.

«Me tahame kuuldavale tuua krooni säilitada soovivate Eesti kodanike enamuse häält, mis parlamendis pole üldse esindatud. Kas te olete kuulnud kas või ühte lauset meie parlamendipoliitikutelt krooni kaitseks?,» märkis Teabekeskus Oma Riik esimees, jurist ja ajaloolane Anti Poolamets.

Ta lisas, et Emorilt tellitud uurimus kinnitas, et enamus Eesti kodanikke on euro vastu ning tahavad  eurole ülemineku otsustada rahvahääletusel nagu rootslased ja taanlased.

«Välikampaania on vahend  protesti avaldamiseks krooni mahamüümise vastu. Paljud tahavad avalikult meelt avaldada ja öelda, et nemad ei ole nõus Koidulat ja Jakobsoni paberipurustajasse saatma,» ütles Poolamets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles