Ministeerium saatis kooskõlastusringile ühise põllumajanduspoliitika eelnõu

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väätsa Agro. Viljalõikus.
Väätsa Agro. Viljalõikus. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Põllumajandusministeerium saatis ministeeriumide kooskõlastusringile Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika (ÜPP) rakendamise seaduse eelnõu, mis annab aluse 2014–2020 aasta  eelarveperioodi otse- ja maaelutoetuste väljamakseteks.

Eelnõu reguleerib perioodil 2014-2020 Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika rakendamist Eestis ja annab põllumajandusministrile volitused kehtestada siseriiklikud reeglid otsetoetuste ja maaelu arengukava otsuste elluviimiseks. 

Põllumajanduslike otsetoetuste rakendamisel on võimalik aastatel 2014-2020 toetustena maksta kokku 900 miljonit eurot. Lisaks on võimalik rakendada riiklikke üleminekutoetusi vastavate vahendite olemasolul samal perioodil kokku 115 miljonit eurot.

Eesti maaelu arengukava 2014-2020 toetusi rahastatakse kogusummas 1 miljard eurot,  millest 725,9 miljonit eurot tuleb Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondist.

Seadus jõustub 1. jaanuaril 2015. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles