Lipstok: euro tulek toob Eesti Pangale ülesandeid juurde

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Pank.
Eesti Pank. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Euro tulek ei tähenda Eesti Pangale jõudeelu, vaid ülesandeid tuleb juurde, kinnitas Eesti Panga president Andres Lipstok.

Eesti Pank jääb edaspidigi sularaharinglust ja arveldussüsteeme korraldama, pangandussüsteemi järele valvama ning reserve haldama, kuid Euroopa Keskpangas täisliikmena osalemine tähendab hoopis töökoormuse kasvu, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Pigem tuleb Eesti Pangale hästi palju ülesandeid juurde, kuivõrd me oleme nüüd Euroopa Keskpanga täieõiguslik partner, osanik, ja istume suure pika laua taga kõikide ülejäänud eurotsooni liikmesriikidega, ja selle tulemusena teeme seda rahapoliitikat mida Euroopa Keskpank teeb, nii et tegelikult oleme päris suure rahapoliitika juures,» rääkis Lipstok.

«Selle tarvis on vaja väga palju materjali läbi töötada, vaadata, et kõik see, mis seal otsustatud saab, oleks parlanksis: Euroopa huvid, Eesti huvid. Töökoormus suureneb oluliselt, mitte ei vähene.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles