Neivelti endine ülemus kolis Peterburist Eestisse

Andres Reimer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Saveljev.
Aleksandr Saveljev. Foto: RIA Novosti / SCANPIX

Krimmi annekteerimise tõttu tänavu märtsis Euroopas musta nimekirja kantud Venemaa parlamendi ülemkoja esimehele Valentina Matvijenkole lähedane pankur sai juba aprillis Eesti isikukoodi.

Putini lähikonnaga tihedalt seotud panga Saint Peters­bur­gi suurosanik Aleksandr Saveljev avaldas äriregistrile, et elab alaliselt Tallinnas.

Juba aasta varem ennast äriregistri kaudu Tallinna elanikuks väitnud Saveljevile nüüd antud isikukood võib tähendada, et mees sai Eesti võimudelt Euroopas vaba ringiliikumist võimaldava elamisloa

Saveljevi kaasvõitlejad, endine pankur Indrek Neivelt ja endine korvpallitäht Heino Enden ei soostunud mõjuka finantstegelase kavatsustesse selgust tooma ega vahendama talle Postimehe küsimusi.

«Saveljev helistab mulle sageli ja ma tean päris palju, mida ta Eestis kavatseb,» rääkis Indrek Neivelt. «Kuid keegi ei taha selliseid asju avalikult rääkida. See, et Eestis räägitakse liiga palju ettevõtetest, mis pole avalikud, pole hea tava.»

«Eks ma olen ikka teadlik tema tegemistest,» ütles Enden. «Helistage tunni aja pärast.» Kahjuks endine korvpalliäss hiljem helistamisele ei vastanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles