Lihaskandaal jättis Hiina McDonald'si hamburgeriteta

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McDonald'si Jaapani restoranid lõpetasid samuti toodete tellimise, milles on Hiina kanaliha.
McDonald'si Jaapani restoranid lõpetasid samuti toodete tellimise, milles on Hiina kanaliha. Foto: YOSHIKAZU TSUNO/AFP

McDonald’si Põhja- ja Kesk-Hiina müügikohtades ei saa osta hamburgereid, kuna ettevõte lõpetas tooraine tellimise Shanghai tarnijalt, kes müüs väidetavalt osadele Hiina kiirtoidukettidele aegunud liha.

McDonald’si restoranides Pekingis ja Shanghais pole praegu müügil hamburgereid ega kana. Restoranid julgustavad kliente ostma kalavõileibu, kuid ühes Shanghai restoranis hakkab ka kala otsa saama.

Hiina ametivõimud süüdistasid Ameerika ettevõtte OSI Groupi tütarettevõtet Shanghai Husi Foodi säilivuse ületanud liha teadlikus müümises. McDonald’s lõpetas tellimused Shanghai Husist eelmisel nädalal, kuid kiirtoidukett ütles, et tellib tooted teistest OSI tehastest Hiinas. Praegu pole selge, kui kaua hamburgerite ja teiste toodete puudus kestab või kuidas see mõjutab müüki ettevõtte põhilisel kasvaval turul.

Praekana müüva kiirtoiduketi KFC omanikfirma Yum Brands teatas, et ei osta enam tooteid OSIlt Hiinas, USAs ega Austraalias. Kiirtoidukett Burger King Worldwide ütles esmaspäeval, et ka nemad ei osta enam liha OSIlt Hiinas. Burger King tõdes, et otsuse tõttu võivad ajutiselt kaduda mõned tooted ka nende menüüst.

OSI Group teatas esmaspäeval, et määrab Hiina ettevõttele uued juhid, kelle ülesandeks on keskenduda toodete kvaliteedikontrollile, nõuetele vastavusele ja revisjonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles