Rosimannus: soovitasin Roodet Autorollot saneerima Delfi uudise mõjul

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Rosimannus
Rain Rosimannus Foto: Erik Prozes

Reformierakonna üks juhtpoliitikuid Rain Rosimannus saatis toimetustele avalduse, kus väidab, et teda ajendas tema äiale kuuluvat Autorollo saneerijaks advokaat Roodet soovitama Delfi uudisnupp.

Järgneb Rain Rosimannuse avaldus muutmatul kujul:  

Minu suhtes langetatud veider esimese astme kohtuotsus tugines üksnes põhjendusele, et ma olevat psühholoogiliselt mõjutanud Väino Pentust ja tema tegemisi läbi selle, et soovitasin talle tema küsimise peale ükskord üht advokaati.

Kui sellisel kummastaval alusel otsus minu suhtes peaks ka edaspidi jõusse jääma, ei jää mul muud üle, kui samasugusel absurdsel alusel nõuda minult küsitav kahjuraha omakorda sisse uudisteportaalilt Delfi. Sest just Delfist lugesin ma 2010. aasta alguses juhuslikult, et suurärimees Levada ärisid saneerib edukalt keegi advokaat Siim Roode.

See Delfi uudisnupp oli minu jaoks Roode soovituskirjaks, kust üldse tekkis mõte, et tema võib-olla teab neist saneerimise asjust midagi, millest mina midagi ei teadnud ega tahtnudki teada. Kui Väino küsis, ega ma ole kuulnud mõnest heast asjatundjast, kes oskaks teda tema firma asjade kordapanekul aidata, meenus mulle see Delfist nähtud uudisnupp. 

Mind mõjutas psühholoogiliselt Roodet soovitama üksnes Delfi. Ma polnud advokaat Roodega teda nimena Väinole välja pakkudes isiklikult tuttavgi, rääkimata mingist ärilisest kokkupuutest. Olin Roodet näinud üksnes televiisorist, kus ta ühes kohalike valimiste eelses teledebatis kandidaadina osales. 

Rõhutan veel kord, et mul ei olnud isiklikult mingit kompetentsi, soovi, veel vähem kohustust tegeleda endale täiesti võõra eluvaldkonnaga, ükskõik, kas jutt on autotranspordist või võõrate firmade ümberkorraldamisest. Vastupidistest eeldustest lähtuv ja minu suhtes seetõttu ülekohtune kohtuotsus sunnib mind tõe jaluleseadmiseks pöörduma järgmisesse kohtuastmesse. Kogu see lugu on otsast lõpuni sulepeast välja imetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles