Saku Õlletehase 6 kuu eksport kasvas kolm korda

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saku Õlletehase tootmine.
Saku Õlletehase tootmine. Foto: Toomas Huik.

Saku Õlletehase eksport moodustas esimesel poolaastal üle 15 miljoni liitri, mis ületab eelmise aasta sama perioodi tulemust ligi kolmekordselt, teatas ettevõte.


Joogitootja peamiseks ekspordiartikliks oli seejuures õlu. Saku Õlletehase müügidirektor Margus Kastein ütles, et peamiseks eksportriigiks oli Soome, kuhu müüdi esimesel poolaastal ligi seitse korda enam õlut kui aasta tagasi.

Tema sõnul on näiteks Saku Originaal olnud aastaid üks kõige paremini müüv välismaine õllebränd Soomes. Lisaks Soome turule ekspordib Saku õlut Rootsi, Lätti ja Leetu.

Kauppalehti andmetel valitseb hetkel näiteks Soomes olukord, kus mõnel transpordifirmal tuleb päevas teha 2-4 tunni võrra pikemaid tööpäevi, et täita palavusega kasvanud nõudlust.

Kasteina sõnul Saku Õlletehast Eestis transpordimured ei kimbuta ning tema kinnitusel naudib ettevõte tänu päikeselistele päevadele häid müügitulemusi.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles