ABB Grupp omandab ettevõtte Spirit IT

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ABB logo
ABB logo Foto: SCANPIX

Juhtiv energeetika- ja automaatikatehnoloogiakontsern ABB Grupp ostab ettevõtte Spirit IT, et tugevdada oma tooteportfelli kõrgjõudlusega mõõtmisseadmete osas nafta- ja gaasitööstuses.

Hollandis Eindhovenis baseeruv Spirit IT projekteerib vedelike voolumõõtmisseadmeid ja järelevalvelahendusi nafta- ja gaasitööstusele. Ettevõtte vedelikuvoolumõõturid ja tarkvara pakuvad kõrget täpsust ja kontrolli vedelike automaatika-, transpordi- ja järelevalvesõlmedes.

Spirit IT liitub ABB globaalse mõõtmisseadmete äriüksusega protsessiautomaatika divisjonis. ABB on maailma juhtivaid gaasimõõteriistade ja -analüsaatorite tootjaid ning tarnijaid. Ostu tingimusi ei avalikusta, kuid tehing loodetakse lõpule viia tänavuse aasta neljandas kvartalis.

«Spirit IT toodete lisandumine ABB mõõtmisseadmete portfelli võimaldab meil pakkuda senisest terviklikumaid automaatikalahendusi vedeliku- ja gaasikoguste mõõtmisel,» ütles ABB protsessiautomaatika divisjoni juht Veli-Matti Reinikkala. «Spirit IT lisab portfelli vedelikumõõtmisseadmed ja –tehnoloogiad juba olemasolevatele ABB juhtivatele gaasimõõtmislahendustele. Selline kombineeritud portfell võimaldab pakkuda klientidele nafta ja gaasi sektoris uusi võimalusi.»

ABB on energeetika ja automaatika valdkonnas tegutsev ettevõte, mille kliendid on infrastruktuuri- ja tööstusettevõtted. ABB tehnoloogiad aitavad klientidel vähendada tootmisega seotud keskkonnamõjusid. ABB kontsern annab tööd ligi 150 000-le inimesele umbes sajas riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles