Toodete ja teenuste arendamiseks on võimalik taotleda kuni 4000-eurost lisatoetust

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Sulling
Anne Sulling Foto: Martin Ilustrumm

Väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sullingu otsusega taasavatakse Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse innovatsiooniosaku toetuse meede. Tegu on ühekordse toetusega, mille abil aidatakse väikeste ja keskmise suurusega ettevõtetel leida uute toodete ja teenuste arendamiseks partner.

Ettevõtted saavad osaku toel osta sisse disaini- ja insenertehnilisi lahendusi ning nõustamist teadusasutustelt ja patendi-, disaini- ning inseneribüroodelt. 

«Innovatsiooniosaku mõte on soodustada ettevõtjate koostööd teadlaste, disainerite ja inseneridega ning kokkuvõttes tõsta Eesti toodangu konkurentsivõimet,» lausus Sulling.

Innovatsiooniosaku toetuse piirmääraks on kuni 80 protsenti abikõlblikest kuludest. Abikõlbulik on kuni 4000 eurot üksiktaotluse kohta. Meetme kogumaht on 938 000 eurot.

Ettevõtted saavad hakata Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusele taotlusi esitama peale ministri vastava määruse avaldamist Riigi Teatajas.

Alates 2009. aastast on Eesti ettevõtted saanud EASilt innovatsiooniosakuid enam kui 1300 projekti elluviimiseks, toetuste kogumaht ületab seitset miljonit eurot. Innovatsiooniosakute andmist rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles