Danske Banki käive ja puhaskasum Eestis kahanesid

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danske Banki logo.
Danske Banki logo. Foto: SCANPIX

Danske Banki tegevustulu vähenes Eestis esimesel poolaastal mulluselt 33,3 miljonilt eurolt 28 miljonile eurole, puhaskasum samal ajal 28,6 miljonilt eurolt 20,8 miljonile eurole, teatas pank.

Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga langesid intressitulud 3,0 miljoni euro võrra ehk 18%. Langus tulenes panga teatel muutusest Danske Bank Groupi finantseerimise põhimõtetes.

«2014. aasta I poolaasta lõpu seisuga ületavad Danske Banki klientide hoiused laene koguni 718 miljoni euro võrra, mis annab võimaluse jätkata aktiivset ja läbimõeldud laenutegevust. Omakapitali tootluseks enne krediidikulusid kujunes I poolaastal 40,5%, mis on tänases panganduses kõrge näitaja,» kommenteeris Danske Eesti juht Aivar Rehe.

«2014. aasta I poolel teenis pank puhaskasumit 20,8 miljonit eurot. Danske Bank viib jätkuvalt ellu oma strateegiat, mille tähtsaimad märksõnad on klienditeeninduse suurepärane tase, kõrge likviidsus, riskide läbimõeldud juhtimine ja stabiilne majandustegevus,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles