Bussifirma loobub vähem tasuvast liinist

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maapiirkonnast on üha raskem liikuma pääseda.
Maapiirkonnast on üha raskem liikuma pääseda. Foto: Margus Ansu / Postimees

Augustist loobub AS Hansa Bussiliinid kommertsalustel teenindatavast kaugliinist 371 Viljandi-Mõisaküla-Kilingi-Nõmme-Pärnu.

Buss väljub Viljandist 6.55 ja on Kilingi-Nõmmes 8.20, kus algab kool 8.30. Viljandimaalt käib praegustel andmetel sinna kooli üheksa last.

Maanteeamet otsis hanke korras kuni 27. juunini sellele liinile uut vedajat, kuid ühtegi pakkumist ei tulnud. Kuid kuna liin on väga oluline Viljandi maakonna lõunapiirkonna inimeste jaoks, siis lülitati see avalikku liinivõrku. Liin 371 jätkab 1.augustist samadel kellaaegadel ja sama numbriga ning inimeste jaoks midagi ei muutu.

«Reisijate arvu vähenemine on tekitanud olukorra, kus seni kommertsliinidena liikunud bussid ei suuda enam samadel tingimustel jätkata. Samas avalikku võrku bussiliini lisandumine tähendab ka avaliku liinivõrgu ümberkorraldamist, millega kaasneb paratamatult hinnatõus,» selgitas Viljandi maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna peaspetsialist Katrin Reimo.

«Liini käigushoidmisel arvestasime inimeste tegelike liikumistrajektooridega neile lähemal asuva suurema keskuse suunal. Samas on bussi jätkuv käigushoidmine hea näide kahe maakonna koostööst,» lisas Reimo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles