Eesti Energia: Loviisa hooldustööd võivad kaasa tuua tootmismahu kasvu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitte ainult Leedus, vaid ka meie põhjanaabrite energiamajanduses on tuumajaamad olulisel kohal. Fotol Loviisa tuumajaam Soomes.
Mitte ainult Leedus, vaid ka meie põhjanaabrite energiamajanduses on tuumajaamad olulisel kohal. Fotol Loviisa tuumajaam Soomes. Foto: Fortum

Eesti Energia hinnangul võivad alates pühapäevast üheksa nädalat kestvad hooldustööd Soome Loviisa tuumaelektrijaamas tuua kaasa energiatootja jaoks tootmismahu kasvu.

«Hooldustööd Loviisas võivad kindlasti kaasa tuua teatava tootmismahu kasvu. Iga piirkonnas toimuv suurem elektrijaamade remont või plaaniline hooldus mõjutab muidugi teisi tootjaid turul,» ütles Eesti Energia pressiesindaja Eliis Vennik BNS-ile.

«Ekspordivõimalusi mõjutab aga hetkel oluliselt ka Estlink2 remont, mis piirab ekspordivõimalusi põhjamaadesse. Kas ja mil määral seega hooldustööd täpselt Eesti Energia tootmismahtusid kasvatavad, sõltub seega ka Estlinki remondi lõppemise ajast. Lõppkokkuvõttes määravad ühendatud turgude kogunõudlus ja ülekandevõimsused selle kui palju, mis hinnaga ning millistel turgudel tootjad elektri realiseerida saavad,» lisas Vennik.

Fortumile kuuluv Loviisa tuumaelektrijaam peatab pühapäeval regulaarsete hooldustööde tõttu üheksaks nädalaks töö. Loviisa esimeses jaamas vahetatakse kütus ning tehakse iga-aastaseid hooldustöid. Teises jaamas sooritatakse lisaks iga-aastastele töödele veel iga nelja aasta tagant ettenähtud inspekteerimisi.

Möödunud aastal töötas Loviisa tuumajaam 92,5-protsendilise koormusega ning tootis 8 teravatt-tundi energiat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles