USA karmistas märkimisväärselt majandussanktsioone Venemaa vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA rahandusministeeriumi hoone.
USA rahandusministeeriumi hoone. Foto: SCANPIX

USA teatas kolmapäeval, et karmistas märkimisväärselt majandussanktsioone Venemaa vastu seoses Ukrainaga, sihikule on võetud kaitse-, finants- ja energiaettevõtted ning kõrged võimuesindajad.

USA rahandusministeeriumi hinnangul on tegemist siiani kõige karmima hoobiga Venemaa majandusele.

Teiste seas on sihtmärkideks võetud naftahiid Rosneft ja suurpank Gazprombank ning mitmed kõrged võimumehed nagu Venemaa Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) juht.

Ühendriikide valitsus on ette valmistanud terve paketi ühepoolseid meetmeid, et anda Venemaa majandusele uusi hoope, mis läheksid käiku isegi juhul, kui EL lisasanktsioonides kokkuleppele ei jõua, kinnitas varem päeval tundmatuks jääda sooviv kõrge USA ametiisik.

Valge Maja hinnangul ei ole Venemaa täitnud juhtivate tööstusriikide ühenduse G7 eelmisel kuul esitatud tingimusi Ukraina destabiliseerimise lõpetamiseks.

Tingimuste seas on nõue, et Venemaa sulgeks piiri raskerelvade saatmisele Ida-Ukrainasse. Samuti soovib Lääs, et Venemaa teeks koostööd Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooniga (OSCE) Vene-Ukraina piiri vaatlemisel. Lisaks ootavad lääneriigid Venemaalt survet separatistidele relvade mahapanekuks.

Diplomaatiliste allikate teatel jõudis ka EL kolmapäeval lisasanktsioonides kokkuleppele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles