Kümned tuntud toidukohad on tänavu uksed sulgenud

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suletud restoran.
Suletud restoran. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Restoranide liidu juhi Andres Peetsi sõnul on Eestis tänavu tegevuse lõpetanud kümned tuntud toidukohad.


«Me ei pea ei hotellide ja restoranide ega restoranide liidus arvestust väiksemate kohtade osas. Aga suuremaid toidukohti, mida nimepidi vähemalt 8 inimest kümnest teadsid, selliseid on tänavu läinud kinni kümneid,» lausus Peets.

Kõige raskemad ajad on toitlustusasutuste jaoks tema sõnul aga möödas, sest inimesed on jälle valmis rohkem tarbima.

Peets lisas, et tõeliselt head söögikohad jäävad ka majanduskriisi ajal ellu ning.kohad, mille kontseptsioon pole hästi läbi mõeldud, mis on halvasti majandatud, kehva teeninduse või köögiga, neil läheb majandusolukorrast olenemata halvasti.

Praegu avatakse Peetsi sõnul ka uusi toidukohti, mis ongi normaalne. «Kui mingi restorani sulgemisel jäävad vabaks inimesed ja tootmisvahendid, siis need võetakse jälle kuidagi teisel kujul kasutusele,» rääkis ta. «See tähendab, et inimesed kes enne olid töötajad, võibolla proovivad natuke ettevõtja riski ka. Oleme selliseid juhtumeid näinud ja paljud neist on väga edukaks osutunud. Mitte kõik restoranid ei pea oleme nii majandatud nagu meie grupi omad. Suur osa restorane nii meil kui mujal toimivad lihtsalt väikese perebisnesi mudelina. Neil on tänases konjunktuuris väga palju ruumi. Kui neid õigesti majandada, siis arvan, et neil on eduperspektiiv kindlustatud.»

Peetsi sõnul pereäridena tegutsevaid toidukohti Eestis praegu eriti pole. «Neid iseloomustab, et äri on osa nende elustiilist, see tähendab, et nad 24 tundi ööpäevas 7 päeva järjest annavad oma isikliku tähelepanu, energia ja ressursi selle majandamisele ja kui nad seda hästi teevad, siis see tagab ka kvaliteedi,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles