SEB pensionifondid investeerivad Baltimaadesse üle 16 miljoni euro

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB pangakontor.
SEB pangakontor. Foto: Elmo Riig / Sakala

SEB hallatavad pensionifondid Eestis, Lätis ja Leedus investeerivad läbi erakapitalifondi BaltCap Private Equity Fund II (BPEF II) Baltimaade ettevõtetesse täiendavalt 16,36 miljonit eurot.

«Baltimaade ettevõtetesse investeerimine on olnud alati meie pensionifondide huviorbiidis, kuid oleme puudust tundnud tõhusatest ja turvalistest võimalustest. Seetõttu on mul heameel, et koostöös nii professionaalse ja kogenud erakapitalifirmaga nagu BaltCap on meil võimalik suurendada oma investeeringuid Baltikumi kvaliteetsetesse ettevõtetesse,» sõnas SEB Varahalduse Ida-Euroopa investeeringute juht Sven Kunsing.

«Kuna investeerimisvõimalused Baltikumi noteeritud aktsiaturgudel on endiselt väga piiratud, siis usume, et pensionifondide osalemine börsivälisel aktsiaturul pakub meie investoritele paremat riski ja tulususe suhet,» märkis ta, «samas loob see tulevikuks uusi võimalusi noteeritud turgudele ning parandab kõigi kolme riigi majanduskasvu väljavaateid.»

BPEF II investeerib keskmise suurusega ja hea kasvupotentsiaaliga Balti regiooni ettevõtetesse, keskendudes buy-and-build tüüpi tehingutele. BPEF II investeerib üldjuhul 5-10 miljonit eurot eesmärgiga aktiivse omanikuna ettevõtete tegevust oluliselt kasvatada. BaltCapi meeskonna varasemate edukate investeeringute hulka kuuluvad näiteks Eesti juhtiv meditsiinilaboriteenuste pakkuja Quattromed, lennukitehooldusfirma Air Maintenance Estonia, taristuehitusettevõte TREV-2 Grupp ning mitmed teised Eesti ettevõtted.

16,36 miljonilisest investeeringust 5,7 miljonit tuleb SEB Eesti pensionifondidest, Läti ja Leedu SEB pensionifondide panus on vastavalt 5,1 ja 5,6 miljonit eurot. Kõnealuse investeeringu tulemusena kasvavad SEB Baltimaade pensionifondide koguinvesteeringud Balti riikidesse ligi 275 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles