70ndate aastate lauamängus sarnasusi praeguse BP naftalekkega

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Briti muuseumiomanik avastas lauamängu, mille mõned käigud meenutavad vägagi mõned kuud tagasi alanud Mehhiko lahe naftaleket.

70ndatel aastatel loodud BP logoga «BP Avamere Naftaleid» nimeline lauamäng on Suurbritannias ja USAs palju tähelepanu saanud.

Mängu jaoks on tarvis nelja inimest, kes naftapuurtorne ja -torusid ehitades peavad kokku teenima 120 miljonit dollarit. Nagu ka päris elus, tuleb ka mängus ette ohtlike olukordi, milleks on üks kaart, kus kirjas: «Plahvatus! Puurtorn korrast ära. Lekke koristamine maksab miljon dollarit.»

Mänguga CNNi tähelepanu köitnud Briti muuseumiomanik Alan Goldsmith rääkis, et on hämmastav, kuidas mäng, mis loodi 1970. aastatel, kajatab nii elavalt praegu Mehhiko lahes toimuvat.

Mängu leidmine on internetis ka palju elevust tekitanud ning inimestel soovitatakse kolikambritest oma vanad lauamängud üles otsida ning need eBays oksjonile panna.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles