Tele2 esitles 4G häälkõne tehnoloogiat

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tegi Tele2 tegevdirektor Argo Virkebau Tehnopoli Startup Inkubaatori juhile Marek Mühlbergile Eesti ja lähiriikide esimese 4G häälkõne.

«Praegu saab telefonis 4G internetti kasutada, kuid helistamiseks liigub telefon tagasi 3G võrku ning Eesti on üks esimesi riike Euroopas, kus on helistatud üle 4G võrgu,» ütles Virkebau ja lisas, et hetkel veel poest 4G kõneseadmeid osta ei saa.

Tele2 juhi sõnul on 4G kõne heli nii selge, et tundub nagu teine inimene oleks otse kõrval.

«4G kõne algab momentaalselt kohe peale valimist ning võtab 40% vähem energiat. Samuti on võrk efektiivsem ja samas kohas saab kordades rohkem inimesi korraga helistada, mis on hea lahendus laulupeo mastaabis suurüritustel,» lisas ta.

«Tele2 grupp on oma innovatsioonikeskuses 4G kõnetehnoloogiat järjepidevalt arendanud ja võib oodata, et tänavu jõuab see Euroopas ka kommertskasutusse. Eestis võiks see meie võrgus juhtuda järgmisel aastal,» ütles Virkebau.

Tele2 lõpetab Eestis tänavu kogu võrgu väljavahetamise, mis teeb tulevikus ka 4G kõned võimalikuks. Tele2 4G kõnede platvorm on pilvepõhine ja selle saab uues võrgus käivitada tarkvarakonfigureerimisega.

Tele2 juhi sõnul on järgmistel aastatel 4G vallas oodata mitut uuendust.

«Edasine samm on ViLTE ehk videokõned üle 4G võrgu ning siis juba uus suur edasiarendus Rich Communication Suite, mis võimaldab saata faile ja kasutada palju uusi tehnilisi võimalusi,» sõnas Virkebau.

Eesti esimene 4G kõne tehti täna Sony ja Samsungi prototüüptelefone kasutades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles