Tele2 4G võrgu ehitus venib Nokia tarneprobleemide tõttu

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argo Virkebau
Argo Virkebau Foto: Erakogu

Kuigi varasemalt lootis Tele2 viimase kohalikul turul tegutseva operaatorina katta Eesti oma 4G võrguga juba juuliks, nihutati seda tähtaega pea pool aastat edasi.

Tänasel 4G häälkõne demoüritusel selgitas Tele2 Eesti juht Argo Virkebau Majandus24-le, et saatejaamade tarneprobleemide tõttu on ettevõte olnud sunnitud oma 800MHz võrku välja ehitama loodetust madalamas tempos.

«Praegu on nõudlus 4G seadmete järgi kogu maailmas kõrge ning tarnija (Nokia võrgutehnoloogiaüksus NSN, toim) ei suuda meile hetkel nii palju jaamu pakkuda, kui me suudaks vastu võtta,» tunnistas Virkebau, kelle sõnul kaetakse 95 protsenti Eesti elanikkonnast 4G-ga käesoleva aasta lõpuks.

Eelmise aasta kevadest selle aasta alguseni kestnud 800 MHz sageduslubade jagamine andis kõigile operaatoritele võimaluse katta 4G-võrguga kogu Eesti territoorium. EMT ja Elisa said sellega hakkama eelmisel aastal, Tele2 sai riigilt suurte maa-alade katmiseks sobiva 800 MHz sagedusloa viimase operaatorina alles tänavu jaanuaris. Esialgse plaani järgi loodeti konkurentidega võrdse 4G katvuseni jõuda juulikuuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles