Vaata, millised automargid on Tartus kõige populaarsemad

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa autotootja Volkswageni tööline seismas uue auto kõrval Wolfsburgi tehases.
Saksa autotootja Volkswageni tööline seismas uue auto kõrval Wolfsburgi tehases. Foto: AFP / Scanpix

Kui kogu Eestis on viimasel ajal kindlalt enim müüdumaks margiks Toyota, siis Tartus on tänavu esimesel poolaastal kindlateks liidriteks Škoda ja Volkswagen, millele järgnevad Kia, Toyota ja Ford, kirjutab autode müügi- ja teenindusettevõtete Eesti liit (AMTEL) oma kuukirjas.

«Need margid on alati Tartus hästi müünud ja ilmselt on siis Lõuna-Eestis veidi populaarsemad,» tõdes Amserv Turu esinduse müügijuht Neeme Saue.

Tartus müüdi eelmisel aastal kokku 2487 uut sõiduautot ja sarnaselt kogu Eestiga, näitas ka ülikoolilinna autoturg kasvutrendi. Ja see kasv jätkub ka tänavu, sest kui mullu esimesel poolaastal anti klientidele üle 1303 uut sõiduautot, siis tänavu esimese kuue kuuga on vastav arv 1406.

«Eks Tartu autoturg sarnaneb siiski kogu Eestiga – vahel kasvab, vahel langeb, aga viimasel ajal on turg tõesti näidanud pigem kasvutrendi,» kommenteeris Saue.

«Aga lõputult kasvada pole võimalik ja teatud stabiliseerumine on kindlasti toimumas. Ka erinevate segmentide müüginumbrite osas ei erine Tartu muust Eestist. Ikka on populaarsemad väike keskklass ja maasturid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles