Ligi: ainuvõimalik kurss on 15,6466 krooni euro eest

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: Toomas Huik.

Euroopa Liidu asjade komisjon eesotsas komisjoni esimehe Marko Mihkelsoniga kuulas oma tänasel istungil ära rahandusminister Jürgen Ligi esitatud Eesti seisukohad 13. juulil toimuval ELi majandus- ja rahandusküsimuste nõukogu (ECOFIN) istungil, kus langetatakse lõplik otsus krooni ja euro vahetuskursi asjus.


Nõukogu võtab vastu õigusaktide pakti, mis sisaldab otsust Eesti eurole ülemineku kohta 1. jaanuaril 2011 ja määrust euro ümberarvestuskursi kohta.

Ligi hinnangul ei ole Eestil põhjust arvata, et Euroopa Keskpank ja teised EL liikmesriigid sooviksid praegu kehtivast euro ja krooni ümbervahetuskursist erinevat kurssi, vahendas riigikogu pressitalitus.

Rahandusministri arvates on ümbervahetuskurss 15,6466 krooni ühe euro eest ainuvõimalik.

Mihkelson kinnitas toetust rahandusministeeriumi esitatud seisukohtadele eelseisval ECOFINi koosolekul eurole ülemineku küsimuses. Ta avaldas lootust, et  eurole üleminek aitab tõsta Eesti rahanduse ja  majanduse usaldusväärsust ning jätkusuutlikkust.

Samas andis Ligi ülevaate ka ELi finantsjärelvalve paketiga seotud seisukohtadest. Eesti toetab Euroopa järelvalveasutuste loomist, mida arutatakse Euroopa Parlamendi ettepanekul.

Arutluste käigus soovitakse pöörata tähelepanu nii nimetatud asutuste õiguste ja kohustuste tasakaalule kui ka riikide eripära arvestamisele.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles