Šohhin: piirijärjekordade taga pole mingit poliitikat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Šohhin.
Aleksandr Šohhin. Foto: Toomas Huik.

Venemaa töösturite ja ettevõtjate liidu presidendi Aleksandr Šohhini sõnul pole piiriületusjärjekordade taga mingit poliitikat ning järjekorrad on tingitud põhiliselt bürokraatiast ning nüüdisaegse tehnoloogia, sealhulgas infotehnoloogia puudumisest.


«Me tahame, et neid mitmepäevaseid järjekordi ei oleks, et need ei tekitaks ekspordi ja impordiga tegelevatele ettevõtetele reaalset rahalist kahju. Ning et see ei looks ka ebasoodsat sotsiaalset atmosfääri,» ütles Šohhin.

Ta lisas, et kui järjekorrad on kilomeetrite pikkused ja autojuhtidel pole kusagil elada, tekib kõige selle ümber ebaterve õhkkond.

«See loob ka tervikuna tunde, et meie kahepoolsetes suhetes ei ole kõik korras. Me leiame, et seda tüüpi küsimused tuleb saada päevakorralt maha kõige esimeses järjekorras.

See juba loob ka soodsama keskkonna, et lahendada teisi küsimusi, mille seas on ka ühisettevõtete loomine ja Venemaa ettevõtete poolt Eestis tööstuste omandamine,» märkis Šohhin.

Tema sõnul ei vaadelda Eestit siiski kui mingisugust «pealöögi suunda».

«Küsimus on selles, et Venemaa juhtkond toetab praegu aktiivselt Vene kapitali investeerimist välismaale, eelkõige kõrgtehnoloogiasse.

Selle mõte on väga lihtne: kõrgtehnoloogia investeeringud peavad Venemaale tagasi tulema ühisprojektide ja Vene ettevõtete tehnoloogilise taseme parandamise näol.

See on üks variant seda probleemi lahendada, kuid kahjuks me näeme, et Venemaa ettevõtetel on väga keeruline omandada kõrgtehnoloogilist tootmist välisriikides, et seejärel tootmine osaliselt Venemaale kolida.»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles