Mais suurenes nii sise- kui välisturistide arv

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Tallinna vanalinnas.
Turistid Tallinna vanalinnas. Foto: Liis Treimann

Majutusettevõtetes peatus 2010. aasta mais 213 000 välis- ja siseturisti, mis oli 11 protsenti enam kui eelmise aasta samal ajal, teatas statistikaamet.

Majutusettevõtete teenuseid kasutas mais 152 000 välis- ja 62 000 siseturisti, kelle arv suurenes eelmise aasta maiga võrreldes vastavalt 13 protsenti ja 7 protsenti.

Majutusettevõtete teenuseid kasutanud välisturistidest saabus 70 protsenti Eestisse puhkama, viiendik tööreisile ning ülejäänutel oli Eesti külastamiseks mingi muu põhjus. Ligi 5000 välisturisti märkis reisi eesmärgiks konverentsil, koolitusel või kongressil osalemise.

Erinevalt kahest eelnevast aastast suurenes tänavu mais ka siseturistide arv. Majutusettevõtete teenuseid kasutas ligi 4000 Eesti elanikku enam kui eelmise aasta samal ajal. Tallinnas peatus viiendik majutatud siseturistidest ning nende arv suurenes eelmise aasta maiga võrreldes 21 protsenti.

Välisturistide hulgas oli populaarseim sihtkoht Tallinn, mille majutusettevõtetes suurenes eelmise aasta maiga võrreldes Soome, Venemaa, Saksamaa ja Läti turistide arv. Eelmise aasta maiga võrreldes saabus vähem turiste Rootsist ja Norrast.

Tallinnasse jäi ka valdav osa (72 protsenti) majutusettevõtete teenuseid kasutanud konverentsituristidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles