SEB: ostjad on kinnisvaraturul endiselt jõupositsioonil

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvara.
Kinnisvara. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

SEB Eesti eluasemelaenuportfell kasvab mõõdukas viieprotsendilises tempos, mis panga hinnangul tähendab seda, et ostjad saavad uut kodu otsides teha rahulikke ja kaalutletud otsuseid.

SEB panga juhatuse esimehe Riho Undi sõnul on hea näha, et enamiku eestimaalaste kodude väärtused on taas ületanud nende laenujäägid, mis avaldab positiivset mõju inimeste mobiilsusele.

«Seda on näha ka sellest, et pea pooled tehingud elamukinnisvara turul tehakse täna ilma panga finantseeringuta. Viimasel kolmel aastal eluasemelaenu võtnud klientide hulgas läbi viidud uuring näitas, et vaid kuus protsenti laenusaanutest soetas uue eluaseme eelkõige kinnisvarasse investeerimise eesmärgil,» selgitas Unt.

«Uuringust selgus ka, et laenuvõtjate ootused panga suhtes on viimase viie aasta jooksul muutunud – finantseerija rolli asemel oodatakse täna SEB-lt nõustaja rolli, mida ka üha enam täidame, pakkudes lisaks äriklientidele ka eraklientidele laiapõhjalist nõustamisteenust,» kommenteeris pangajuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles