Viis inimlikku omadust, mida peaksid töövestlusel alati rõhutama

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töövestlus.
Töövestlus. Foto: Panther Media/Scanpix

Kui sul on ideaalne resümee ja ohtralt kogemusi, kuid sa jääd töökonkursil alati teiseks, siis võid sa komistada «meeldivuse» kategoorias.

Seda tuntakse ka «kultuurilise sobivuse» kategooriana, mis saab sageli põhjuseks, miks viimasest voorust edasi ei pääseta, vahendab Business Insider.

Emotsionaalne intelligentsus või inimlikud omadused mõjutavad kindlasti peaaegu alati töövestluse tulemust. Eksperdid on soovitanud viit nippi, kuidas neid omadusi vestlusel demonstreerida.

1. Tööeetika. Ütle kindlasti, kui oluline on sinu jaoks ettevõtte missioon ja visioon ning selgita, miks sa oled valmis pingutama, et aidata ettevõttel edukas olla. Hea on välja tuua eelnevast töökogemusest näiteid, kuidas sa oled pingutanud, et alati projekt õigeks ajaks ära lõpetada ning kuidas sa lähtud oma töös ka ettevõtte eesmärkidest.

2. Positiivne suhtumine. Kirjelda, kuidas sa oma eelmisel töökohal töötajate moraali edendasid või kuidas su positiivne suhtumine aitas kolleege motiveerida. Kui sa oled pigem tagasihoidlik, siis pinguta intervjuul ja naerata värbaja kätt surudes ning lisa oma intonatsiooni ja vastustesse emotsiooni.

3. Suhtlusoskused. Tööintervjuu on hea võimalus näidata oma suhtlemisoskuseid. Too oma saavutustest rääkides välja konkreetseid näiteid ja tõendeid.

4. Ajaplaneerimine. See on ülioluline oskus, mida värbajad otsivad. Ole valmis selgitama, kuidas sa tegevusi prioriteetide järjekorda sead, delegeerid või resursse jaotad.

5. Enesekindlus. Sa saad demonstreerida enesekindlust intervjuul nii riietuse, käe surumise viisi kui ka oma kogemustest rääkimise läbi. Kui sa ei ole väga enesekindel, siis harjuta seda. Harjuta võõrastele silma vaatamist ja enesekindla häälega rääkimist. Ära unusta ka kehakeelt ja istu sirgelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles