Elroni rongidega tehti poole aastaga 2,7 miljonit sõitu

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rongiliiklus. Pildil piletimüüja Tallinnasse väljuval rongil.
Elroni rongiliiklus. Pildil piletimüüja Tallinnasse väljuval rongil. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti reisirongiliiklust korraldava Elroni rongidega tehti esimesel poolaastal ligi 2,7 miljonit sõitu. Eelmise aasta sama perioodiga võrreldes kasvas rongidega tehtud sõitude arv 40 protsenti.

«Esimese poolaasta tulemused on väga head – kasvanud on nii reisijate arv kui ka piletitulu,» ütles Elroni müügijuht Norbert Kaareste. «1. juunil kehtima hakanud senisest tihedam sõiduplaan on toonud meile reisijaid juurde ning usume, et tänavu tehakse Eestis rongidega kindlasti üle 5,5 miljoni sõidu, mille seni endale sihiks olime seadnud.»

Kaareste sõnul on tänavu rongireisijate seas populaarseimad liinid olnud Paldiski (530 000 sõitu), Riisipere (390 000), Aegviidu (370 000) ning Viljandi ja Tartu ekspressliin (mõlemal liinil tehti esimesel poolaastal 214 000 sõitu).

«Juunikuus kasvas läänesuunal sõitjate arv ligi 129 protsenti – kindlasti on kasv tekkinud tänu uutele rongidele, ent oluline roll on ka uuenenud raudteel ja Tallinna linna antavatel soodustustel tallinlastele,» sõnas Kaareste.

Elroni piletitulu ulatus esimesel poolaastal 4,5 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles